Ojjj tam ! Cały tydzień czekam, aby zjeść moje ukochane guacamole!! 🙂 Już zaopatrzyłam się w 2 kolejne i teraz nic tylko czekać,aż będą miękkie 🙂
Przyjemne sobotnie śniadanie, mimo bardzo smutnych informacji, które dotarły do mnie w nocy 😦
Myślami jestem z Francją i zastanawiam się często czemu tak wiele zła ludzie czynią 😦 Można tyle dobrego zrobić dla drugiej osoby, a jednak wiele osób tych złych w jednej sekundzie odbiera życie niewinnym ludziom, którzy nie zawinili tylko byli w złym czasie o złej porze 😦
Pasta guacamole:
SKŁADNIKI
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z limonki
- sól
- 1 mały ząbek czosnku
OPCJONALNIE:
- 1 – 2 łyżeczki pikantnego sosu tabasco
- lub świeża chili / habanero, do smaku
- świeża kolendra
PRZYGOTOWANIE
- Awokado umyć, przekroić na pół, ususnąć pestkę, łyżką wydrążyć miąższ. Rozgnieść go widelcem na pastę. Dodać sok z limonki (opcjonalnie cytryna), sól i rozgnieciony w prasce czosnek, wymieszać.
- Można też dodać pikantny sos tabasco lub posiekaną ostrą papryczkę bez pestek. Sprawdzą się też listki świeżej kolendry.