Domowe przetwory – obowiązkowy MUST HAVE w kuchni

Coś bez czego nie wyobrażam sobie gotowania – domowe zdrowe przetwory! 🙂 Chociaż sama ich nie robię(jeszcze), to odkąd poszłam na studia to zawsze były blisko mnie 🙂 Każdy wypad do domu czy wizyta rodziny = zapas przetworów 🙂 Zaczynając od dżemów, po sosy, papryki konserwowe, leczo itp. Super alternatywa na dodatek do obiadu lub cały obiad. Zdecydowanie nie raz uratowały mi życie kiedy byłam głodna a lodówka pusta 😉 Myślę, że każdy posiada w swoim domu pełno różnego rodzaju słoików wypełnionych zdrowym, ekologicznym jedzeniem bez konserwantów i chemii 🙂

Dzisiaj chciałam się podzielić tym co skrywam w swojej małej kuchni 🙂 MAMO DZIĘKI :):)

A co skrywa się w waszej kuchni?  Jeśli tylko macie chęć podzielić swoimi przepisami piszcie na email: theothersideofcooking@hotmail.com – Dołączcie przepis i zdjęcia jeśli posiadacie i stworzę osobny wpis gdzie umieszczę wasze propozycje na domowe przetwory 🙂

Niech każdy pozna moc drzemiącą w tych niepozornych słoikach 🙂 Z resztą sami powiedzcie czy może być pyszniejszego niż kanapka z twarożkiem i własnoręcznie zrobionym dżemem truskawkowym? 🙂

1-1-z-13-1-z-12-1-z-1

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s